Održan prvi seminar za sudije za rasu ŠARPLANINAC

 

U subotu 23.03.2013. godine u velikoj skupštinskoj sali SO Kula održan je prvi u nizu planiranih Seminara za rasu šarpaninac.
Ovo je bio preliminarni, uvodni seminar na kom su postavljeni temelji održavanja narednih seminara i to u smislu:
Na ovom prvom semnaru je akcenat stavljen na anatomiju šarplaninca, u smislu da je došlo do značajnih odstupanja od standarda koji je postavio profesor Pavlović, i cilj je vraćanje standarda u okvire predviđene za ovu rasu.
Predavači na seminaru su bili : gdin. Bratimir Bjelica, dugogodišnji odgajivač, sudija i veliki poznavalac rase, dr. Vet.med. Zoran Lolić, i gdin. Obrad Đokić stručni saradnik UO Privremenog organa, za rasu šarplaninac.
Ovaj prvi seminar je pobudio veliko interesovanje, kako među prisutnim sudijama tako i među prisutnim odgajivačima. Seminar je za prvi put dosta dobro posećen, propratilo ga je 36 lica, odnosno, sudija i odgajivača. Broj bi bio mnogo veći,ali dosta pozvanih sudija i odgajivača javilo se da ne može prisustvovati seminaru iz opravdanih razloga, ali su obećali da će biti prisutni na narednim seminarima.
Na samom seminaru su bili prisutni sudije i odgajivači iz svih grupacija koje ovo telo ne želi da odvaja na ličnim preferiranjima tipa pasa, već je naglašeno da su svi dobro došli, odnosno svi koji prihvataju jedini merodavni dokument a to je STANDARD, da bi se ponovo ujedinilo razjedinjeno tumačenje standarda.
Posle sastanka koji je trajao od 10 do 14 časova domaćini su gostima koji su stigli iz cele Srbije priredili ručak na kome su se razmenjivala mišljenja oko izlaganja predavača na seminaru.
Konstatacija svih učesnika je da je seminar prošao u najboljem redu i da treba nastaviti sa ovakvom praksom.
Domaćin se potrudio da ceo seminar snimi i biće odložen u arhivu kluba. Neki kratki isečci će biti postavljeni na sajt KD HAJDUKA i na BK forum.

Podelite ovo!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *